Sasha D Arc – grubijan nežnog srca

Ako bi pitali žensku polovinu sveta za omiljeni film, većina daje glas priči „Zgodna žena“ sa Džulijom Roberts i taj scenario – preko trnja do zvezda.

 

Dečaci su u dobroj većini odrasli uz akcione filmove i danas bolje pamte likove iz tih priča nego iz lektire. Ne samo Bruce Leea i Van Dama, već će vam mnogi kao iz topa odgovoriti ko je bio negativac Tong Po ili Bolo. Protekle dve decenije, dečaci su kao nikad pre, pred ogledalom uvežbavali opake likove, ne bi li poboljšali svoj status u čoporu.

 

Filmska magija ipak ima ograničeno trajanje. Svi mi gledaoci, vraćamo se svakodnevnim životima i retko kada se zapitamo gde su sada likovi sa velikog platna.

 

Jedan od njih, rodom iz Subotice a nastanjen u Rimu, proveo je vikend u starom kraju i družio se sa filmskom ekipom portala GradSubotica.co.rs

Sasha D Arc alias Darko Čović, više od trideset godina bad guy u filmovima sa Charles Bronsonom, Budom Spencerom, Terencom Hill-om…stao je i pred našu kameru.

Filmski lik opasnog izgleda i tvrdih pesnica, otkriće svoje svakodnevno lice, koje se ni u jednom momentu ne podudara sa onih 120 karaktera u isto toliko filmova u kojima se pojavljuje.

 

Priča kako je građena filmska karijera našeg Darka, dostojna je jednog dugometražnog filma. Kao predložak za jedan autobiografski akcioni film o njegovom životu, uskoro ćete moći da vidite dokumentarac radnog naslova „Sasha D Arc – grubijan nežnog srca“.